یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: بانکها میتوانند بنگاه سازی کنند اما بنگاه داری با وظیفه ذاتی آنها منافات دارد. بانکها باید از مرحله بهرهوری خارج شوند تا بخش خصوصی این موارد را مدیریت کند.
عباس آرگون کارشناس مسائل اقتصادی در رابطه با بنگاه داری بانکها اظهار کرد: یک قاعدهای که وجود دارد این است که بانکها واسطی میان سپرده گذار و مصرف کننده سپرده هستند در نتیجه لازم است بانکها از بنگاه داری خارج شوند و منابع را در اختیار بخشهای تولیدی قرار دهند.
وی عنوان کرد: اینکه خود بانک بخواهد وارد پروسه بنگاه داری شود، آن را از وظیفه ذاتی خود دور میکند. در قانون هم پیشبینی شده است که بانکها باید از سالهای دور از بنگاه داری خارج میشدند اما متأسفانه همچنان در این بخش هستند.
این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: بانکها میتوانند بنگاه سازی کنند اما بنگاه داری با وظیفه ذاتی بانکها منافات دارد. بانکها باید از مرحله بهرهوری خارج شوند تا بخش خصوصی بتواند این موارد را مدیریت کند.
آرگون خاطرنشان کرد: اموال و دارایی بانکها باید متناسب با اقتضائات اقتصادی کشور واگذار شود. ما فقط به فروش فکر میکنیم در حالی که باید طرف تقاضا را هم ایجاد کرد و قیمت هم جذابیت داشته باشد یعنی باید اقدامات حضور بخش خصوصی فراهم شود.
وی اضافه کرد: حضور بخش خصوصی در این عرصهها الزاماتی دارد که نیازمند ایجاد فضای کسب و کار مناسب، حمایت مقتضی و ثبات قوانین و مقررات از بخشهای واقعی و مولد و کاهش سود بخشهای غیرمولد است.
این کارشناس اقتصادی در رابطه با اینکه نحوه واگذاری و سمت گذاری اموال بانکها به چه شکل باید باشد، اذعان کرد: بخشی از قیمت گذاری اموال و دارایی بانکها در بورس به صورت شفاف صورت گرفته و در سایر موارد نیز با انجام کارشناسیهای رسمی میتوان در مورد قیمت گذاری اموال، تصمیم گیری کرد.
آرگون در پایان گفت: در زمینه فروش اموال و داراییهای بانکها، ثبات تصمیم گیری و پیشبینی پذیری رفتار هم باید مورد توجه باشد نه اینکه با تغییر افراد برای بخش خصوصی، مخاطره ایجاد کند. این اطمینان بخشی باید به بخش خصوصی منتقل شود در غیر این صورت امکان انتقال داراییهای مورد نظر محقق نمیشود. https://safireeghtesad.ir/vdce.p8zbjh8we9bij.html